Miniricii - Trupă de spectacol pentru copii

Cursuri artistice

Copii, adolescenti si adulti

Cursuri pentru copii

Parintii care vor sa ofere copiilor o varianta de a-si urma calea creativa pot veni acum la cursurile artistice oferite de Miniricii in noua lor locatie la Teatrul Vasilache.

Copiii, de la varsta frageda, vor beneficia de invatarea si dezvoltarea laturii artistice prin cele mai ingenioase si distractive moduri, castigand increderea in sine si dezvoltand aptitudini noi.

Cursurile artistice pentru copii ajută la creșterea stimei de sine a copilului și a nivelurilor de încredere, iar consolidarea pozitivă este unul dintre factorii cheie pentru formarea de succes și realizarea de distracții creative. Chiar dacă cei mici nu sunt interesați să își desfășoare cariera în activitatea de divertisment sau în lumea artistică, toate instrumentele pe care profesorii nostri le vor oferi copiilor ii va ajuta sa-si dezvolte multe aptitudini diferite.

Copiii învață cel mai bine când sunt înconjurați de profesori distractivi, de susținere și înțelegere. Le place să se joace și să învețe atunci când mediul este confortabil și relaxat, în loc să se limiteze la stresul muncii. Cursurile si atelierele noastre pentru copii sunt exact ceea ce copilul dvs. ar putea avea nevoie, iar clasele vor fi de alcatuite dintr-un numar redus de cursanti, pentru a oferi un mediu mai sigur și mai concentrat.

Pe lângă faptul că cei mici vor învața să acționeze printr-o varietate de alte mijloace de exprimare, inclusiv pentru imbogatirea imaginației, cursurile artistice de orice tip se vor concentra nu numai pe educarea copiilor în domeniul artistic, ci și pe construirea nivelului de încredere, explorarea și implinirea creativității lor.

Dar mai presus de toate, cea mai importantă parte a cursurilor pentru copii este faptul că vor avea parte de o cantitate nebună de distracție și se vor bucura cu siguranță de intreg actul creativ!

Fiecare curs are o durata de aproximativ 1 ora si 30 minute, frecventa este saptamanala iar modului se refera la o perioada de pana la 3 luni. Dupa finalizarea cursului copii vor sustine un spectacol complet pe care-l vor construi alaturi de profesorii lor de la A-Z: scenariu, actorie, regie, costume, recuzita, invitatii, caiet program. Pe parcursul modulului ei vor invata cum se realizeaza un spectacol de teatru, teatru de papusi sau spectacol muzical, in functie de cursul ales. De asemenea, vom pregati momente artistice inedite realizate prin colaborarea dintre cursantii mai multor clase, astfel incat spectacolul final sa contina elemente diferite de exprimare artistica.

fullsizeoutput_1ed3
PHOTO-2020-05-30-20-27-46

Cursuri pentru adolescenti si adulti

Pentru cei care vor sa incerce din curiozitate sau pasiune tehnicile actoricesti, care vor sa-si dezvolte limabajul atat verbal cat si nonverbal va steptam la cursurile artistice sustinute de actorii Teatrului Vasilache.

Pentru adolescenti este o perioada optima de a-si descoperi vocatia sau alte calitati. Prin intermediul cursurilor de actorie si dezvoltare personala ei vor stapani anumite tehnici de autocunoastere si dezvoltare care-i vor ajuta pe parcursul vietii in toate alegerile, vor capata mai multa incredere de sine si vor invata sa-si foloseasca aptitudinile sau sa descopere vocatii noi. Tehnicile ii vor ajuta sa-si depaseasca anumite complexe sau dificultati specifice perioadei sensibile cu care se confrunta.

Cursurile pentru adulti aduc aceleasi beneficii ca si cele pentru adolescenti dar raportate la nivelul varstei si experientei lor. Chiar daca scopul cursului nu este primordial in a-l transforma pe cursant intr-un actor, multi aleg aceasta cale pentru ca descopera un nou mod de a privi viata, de a socializa, de a-si imbunatatii relatiile cu colegii de serviciu, cu familia, cu partenerii de viata, de a socializa cu usurinta.

Multi dintre noi fie nu avem timp suficient, fie nu stim cum sa comunicam cu cei din jur si ajungem sa devenim antisociali. Prin frumusetea jocului putem redescoperi pasiuni din trecut, aptitudini pe care le-am uitat, putem deprinde noi tehnici de comunicare, scapam de inhibitii si frustrari, toate acestea conducand catre o viata mai frumoasa si indeplinirea dorintelor uitate.

Pentru ambele module la sfarsitul perioadei se vor organiza spectacole de teatru complete cu costume, decor, spectatori astfel incat fiecare isi va insusi sau va aprofunda notiuni noi despre aceasta lume magica a teatrului.

Fiecare curs are o durata de aproximativ 1 ora si 30 minute, frecventa este saptamanala iar modului se refera la o perioada de pana la 3 luni.

Ateliere creative

Atelierul zilnic este optional, pentru cei ce vor sa ramana peste programului cursului, copiii vor beneficia si de alte activitati distractive diferite, gustarea si o racoritoare sunt din partea casei.

64313763_2099230896854169_78218127623585792_o
_MG_5288

Petreceri tematice

La Teatrul Vasilache ne bucuram de un spatiu generos, cu terasa si cafenea unde copiii isi pot organiza ziua de nastere sau pot sarbatori un eveniment inedit printr-o petrecere tematica. Aici se pot desfasura in voie, isi pot decora dupa propria idee spatiul de joaca, pot alege atelierele si activitatile preferate.

to top button